Marcelino Šikšnio 150-osios gimimo metinės

  • Paskelbė : Robertas
  • Paskelbta: 2024-06-12
  • Kategorija: Renginiai

Gimnazija minėjo Marcelino Šikšnio 150-ąsias gimimo metines. Visą gegužės mėnesį ir birželio pradžioje vyko renginiai, skirti šiai datai.

M. Šikšniui skirta anglų kalbos pamoka (mokytojos S. Mažučiūnienė ir J. Mašnickienė), jam skirtų lankstinukų kūrimas, bei paruošta skaidruolių pateiktis. Mokyklos dailininkų (mokytoja Z. Jarašiūnienė) dovana – piešė sveikinimo M. Šikšniui atvirukus. M. Šikšniui kaip matematikos mokytojui, lietuviškų matematikos terminų kūrėjui ir matematikos vadovėlių autoriui skirtos matematikos varžytuves 5-8 kl. mokiniams (mokytojos V. Šalkuvienė, R. Matuzienė ir I. Mockuvienė). Visą mėnesį gimnazijos bibliotekoje veikė M. Šikšniui skirta leidinių paroda (bibliotekininkė N. Valatkienė). Į matematinę kelionę su sieksniu leidosi 6-okai kartu su mokytoja Dalia Balčiūniene ir spec. pedagoge Asta Vaivadiene. Gimnazijos priešmokyklinės ugdymo grupės ugdytiniai su mokytojomis R. Zemlickiene ir spec. pedagoge A. Vaivadiene keliavo po "Matematikos šalį", ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių ugdytiniai (mokytojos Erika Kečiorienė, Virginija Daktarienė, Rima Zemlickienė) piešė, spalvino, dekoravo skaičius, geometrines figūras, sužinojo apie Marcelino Šikšnio veiklą, biografijos faktus, apžiūrėjo jo parengtus vadovėlius. Muzikos mokytojas L. Grebliauskas sukūrė muziką M. Šikšnio eilėraščiui "Kregždės" ir paruošė mokinius atlikti dainą. Į matematinę kelionę su sieksniu leidosi 6-okai kartu su mokytoja Dalia Balčiūniene ir spec. pedagoge Asta Vaivadiene. Gimnazijos priešmokyklinės ugdymo grupės ugdytiniai su mokytojomis R. Zemlickiene ir spec. pedagoge A. Vaivadiene keliavo po ,,Matematikos šalį", ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių ugdytiniai (mokytojos Erika Kečiorienė, Virginija Daktarienė, Rima Zemlickienė) piešė, spalvino, dekoravo skaičius, geometrines figūras, sužinojo apie Marcelino Šikšnio veiklą, biografijos faktus, apžiūrėjo jo parengtus vadovėlius. "Marcelinių" proga vyko 5-10 kl. viktorina "Ar pažįstate Marceliną Šikšnį?". Dalyvavo 5 komandos po 6 mokinius – komandoje po vieną mokinį iš skirtingos klasės. Viktorinos dalyviams teko varžytis Protų kovose (klausimus parengė mokyt. L. Maminskienė) ir atlikti mokyt. A. Pilypaitės paruoštas kūrybines-logines užduotis. 
Mėnesį trukę renginiai priminė žmogų, kurio vardu pavadinta mūsų gimnazija, paskatino mokinius dar daugiau pasidomėti jo biografija ir kūrybiškai ją interpretuoti.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas